Fussballreisen Eindhoven

Eindhoven ist die fünftgrößte Stadt der Niederlande. Die Stadt in der Provinz Noord-Brabant ist die Heimatstadt des Fußballvereins PSV Eindhoven. Der PSV spielt alle seine Heimspiele im Philips-Stadion. Dieses Stadion ist das drittgrößte in den Niederlanden und hat eine Kapazität von 35.000 Plätzen.

Eindhoven hat auch einen eigenen Flughafen, den Eindhoven Airport. Er ist der zweitgrößte Flughafen der Niederlande und liegt etwa 1,5 Stunden vom Zentrum von Amsterdam entfernt.

Bezoek Eindhoven op de wedstrijddag van PSV

Wil je voor of na de wedstrijd een hapje eten? De Strijp S is een hippe wijk in Eindhoven waar verscheidene restaurants gelegen zijn, maar er worden ook veel evenementen georganiseerd op de straten. Misschien heb je geluk en vindt er wel een leuk evenement plaats als jij een hapje aan het eten bent. Een ander prachtig modern gebouw is het Blob en Bubble. Het is bijzonder dat er zo’n modern glazen gebouw in Eindhoven staat, aangezien er verder vooral oude architectuur te vinden is, zoals kerken. Nadat Philips een enorme groei had doorgemaakt, maakte Eindhoven een moderne groei door en dit resulteerde in de Blob en Bubble.

Eindhoven is een echte studentenstad. Dit betekent dat het uitgaansleven zeer levendig is en je absoluut even een drankje moet drinken na de wedstrijd. Het studentenleven heeft er ook voor gezorgd dat je veel streetart tegenkomt in Eindhoven. In de Silly Walks-tunnel kun je mooie graffiti stukken bewonderen.

Als je dan toch een kijkje wilt nemen in het verleden dan zou je naar het PreHistorisch Dorp moeten gaan. Dit is een hartstikke gaaf dorp dat is gebouwd in prehistorische stijl. Je zult hier alles te weten komen over het leven in de prehistorie. Mocht je alles gezien hebben in Eindhoven, dan kun je ook nog op bezoek gaan bij andere Brabantse steden, zoals Breda of Tilburg. Deze steden kun je bereiken met de auto of met de trein. Geniet van het gezellige Eindhoven op de wedstrijddag van PSV!