Bayern München verplettert Tottenham Hotspur in knotsgekke wedstrijd CL-groepsfase

Vorig jaar nog in de finale van de Champions League maar gisteravond was er nog weinig te zien van de strijdlust die the Spurs toonden in de halve finale tegen Ajax. De ploeg van Mauricio Pochettino maakte een compleet verslagen indruk en liet na de 2-5 compleet over zich heen denderen. Met twee prachtige goals van Robert Lewandowski en maar liefst 4 goals van Serge Gnabry werden de Spurs volledig afgeslacht door der Rekordmeister. Nooit eerder verloor Tottenham Hotspur met zulke hoge cijfers in de groepsfase van de Champions League. Het was zelfs de grootste thuisnederlaag ooit van een Engelse club in een Europese wedstrijd. Na de nederlaag neemt Tottenham de 4e positie in in poule B. Bayern München staat bovenaan, gevolgd door Rode Ster Belgrado en Olympiacos.

Eerder gisteravond kwam ook Real Madrid 0-2 achter in de groepsfase van de Champions League. De Koninklijke ontving Club Brugge in het Estadio Santiago Bernabéu en stond al in de 39e minuut van de wedstrijd 0-2 achter. Na rust werd Real echter steeds gevaarlijker en uiteindelijk werd de stand in de 85e minuut gelijk getrokken door een prachtige kopbal van Casemiro. De wedstrijd eindigde in 2-2. Ook Real Madrid neemt na twee gespeelde wedstrijden de vierde plaats in: Paris Saint Germain staat na twee gewonnen wedstrijden bovenaan, gevolgd door Club Brugge en Galatasaray.

Overige wedstrijden in de tweede ronde van de groepsfase leverden weinig verrassingen. Manchester City staat bovenaan in Poule C met twee gewonnen wedstrijden, gevolgd door Dinamo Zagreb, Shakhtar Donetsk en Atalanta Bergamo.

In Poule D staat Juventus samen met Atlético Madrid bovenaan met een gewonnen wedstrijd en een gelijkspel, gevolgd door Lokomotiv Moskou en Bayer Leverkusen. De club van Peter Bosz kende een slechte start in de groepsfase en verloor beide wedstrijden.

Vanavond staan de wedstrijden van Poule E t/m H op het programma.