Anfield Road

Anfield ist ein Fußballstadion an der Anfield Road in Liverpool und seit seiner Gründung im Jahr 1892 auch Sitz des FC Liverpool. Mit einer Kapazität von 54.000 Plätzen ist Anfield das sechstgrößte Stadion in England und wurde kürzlich renoviert und um 8.500 zusätzliche Plätze erweitert. Das Stadion besteht aus vier Tribünen: The Kop, der Centenary Stand, Anfield Road End und der Haupttribüne.

Beleef de legendarische sfeer in Anfield

Liverpool had meteen een stadion waar ze in konden spelen, met dank aan Everton. De stadsrivaal verliet het stadion na onenigheden met de eigenaar van het stuk grond en daarna heeft de eigenaar een nieuwe club opgericht: Liverpool. Tegenwoordig is Anfield het zevende grootste stadion van Engeland met een capaciteit van 54.000. Onlangs werd het stadion nog gerenoveerd en uitgebreid met 8500 extra zitplaatsen. Het stadion bestaat uit vier tribunes: The Kop, The Centenary Stand, Anfield Road End en de Main Stand.


Geschiedenis Anfield

Het stadion is vernoemd naar de omgeving. Het woord zelf komt oorspronkelijk uit oud en middeleeuws Engels wat ‘een veld op een helling’ betekende. De eerste wedstrijd van Liverpool die gespeeld werd in Anfield vond plaats in 1893 en werd gespeeld tegen Lincoln City. Er werd al een tribune uitgebreid in 1895 zodat er meer toeschouwers naar de wedstrijden van Liverpool konden komen. Een geheel nieuwe tribune – bekend als de Spion Kop – werd kort daarna gebouwd en vernoemd naar een bekende berg in Zuid-Afrika waar veel Engelse soldaten zijn gesneuveld tijdens de Boer War. Het stadion onderging grote veranderingen in 1923, toen de Spion Kop werd uitgebreid en er een dak over de tribunes werd gebouwd.


Anfield bezoeken?

In Liverpool kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer reizen. Vanaf het centrum van Liverpool kun je de bus pakken op het Queen Square Bus Station. Ga met bus 17 richting Fazakerley naar bushalte Liverpool FC. Je kunt ook opstappen bij Lord Street en vanaf daar pak je dan bus 26 richting Anfield en stap je uit bij bushalte Liverpool FC. Het duurt ongeveer een halfuurtje met de bus om bij Anfield te komen, maar zorg er wel voor dat je op tijd vertrekt, want het is vaak druk in de stad op wedstrijddagen van Liverpool of Everton. Wil jij dit prachtige stadion met een rijke geschiedenis graag bezoeken? Boek dan jouw voetbalreis naar Liverpool op Number 1 Voetbalreizen!

Keine Spiele gefunden

Bleiben Sie informiert