Leicester

Neben dem Besuch eines Fußballspiels im King Power Stadium gibt es in Leicester noch viele andere Dinge zu tun. Die Stadt wurde von der Gesellschaft immer übersehen und war kein beliebtes Ziel von Touristen. Dies hat sich im 21. Jahrhundert geändert, und heute ist es ein attraktiver Ort für Touristen. Früher war die Stadt nur für die berühmte Pommesbude Walkers bekannt, aber durch den unerwarteten und spektakulären Sieg des Fußballvereins Leicester City in der Premier League ist die Popularität der Stadt enorm gestiegen.

Ontdek Leicester tijdens je voetbalreis naar Leicester City 

Je zult je vast afvragen wat Leicester naast voetbal allemaal te bieden heeft. Een populaire excursie die veel bezocht wordt door families is het National Space Centre. Dit museum biedt een buitengewone ervaring aan voor iedereen die van ruimtevaart en galactische reizen houdt. Het gebouw is de basis van het grootste planetarium van het land en het is het enige gebouw dat raketten rechtop heeft opgeslagen. 150 verschillende exposities worden er aangeboden. Dit betekent dat je er een hele dag kunt vertoeven zonder je te hoeven vervelen.


Onze voetbalreizen naar LeicesterShoppen in Leicester tijdens je voetbalreis naar Leicester City

Een andere populaire bezienswaardigheid in Leicester is de Golden Mile. Als je van de Aziatische keuken houdt, is dit the place to be. Volledig in het thema van Zuid-Azië, biedt Belgrave Road heerlijke Aziatische gerechten aan en vind je langs de 'Golden Mile' ontelbaar veel juwelierszaken. Deze gezellige straat is vooral feestelijk in november, wanneer de Diwali-feesten worden gevierd in het Verenigd Koninkrijk. Andere aanbevolen plekken die te bezoeken zijn in Leicester zijn natuurreservaten, zoals het Grand Union Canal, Watermead Country Park, Abbey Park en de University of Leicester Botanic Garden. Als je klaar bent voor een rustige middag zou je zeker weten deze natuurreservaten moeten bezoeken waar je heerlijk kan wandelen door de gebieden en foto’s kan maken van de prachtige landschappen.


Boek jouw voetbalreis naar Leicester

Het is ook mogelijk om even lekker te gaan winkelen in Leicester. Je kunt de markt van Leicester bezoeken of het winkelcentrum Highcross Leicester. De laatste optie biedt allerlei soorten winkels aan en na het shoppen, kun je hier eten in één van de heerlijke restaurants of even zitten in een cafetaria om een kopje koffie of thee te drinken. Genoeg keuze dus, is deze opkomende toeristische plek in Engeland. Voor nu wensen we je alvast veel plezier tijdens je voetbalreis naar Leicester City!