Parc Olympique Lyonnais

Besuchen Sie den Parc Olympique Lyonnais während Ihrer Fußballreise zu Olympique Lyon! Olympique Lyon hat nicht immer im Parc Olympique Lyonnais gespielt. Das erste Stadion des Vereins wurde Stade des Lumières genannt. Olympique Lyon spielte hier von 1950 bis 2016, bis ein neues Stadion eröffnet wurde. Das neue Stadion, der heutige Parc Olympique Lyonnais, wurde vor allem für die Europameisterschaft 2016 gebaut. Es wurde so gebaut, dass Großveranstaltungen wie diese im Stadion stattfinden können. Auch andere Sportereignisse, z. B. Rugby, und Konzerte finden in dem Stadion statt. Das neu gebaute Stadion ist etwas, worauf die Lyoner stolz sein können, denn es verfügt über moderne Tribünen und ein großes Fassungsvermögen: 59.186 Zuschauer passen in das Stadion, aber bei einem Spiel zwischen Olympique Lyon und Olympique Marseille im Jahr 2016 gab es einen Zuschauerrekord von 56.506.

Bezoek het sfeervolle stadion van Lyon

Het Parc Olympique Lyonnais, ook wel bekend als Parc OL en Groupama Stadium, werd voornamelijk gebouwd voor de Europese kampioenschappen in 2016. Het is gebouwd op een manier dat grote evenementen zoals deze kunnen plaatsvinden in het stadion. Ook andere sportevenementen, bijvoorbeeld rugby, en concerten worden in het stadion georganiseerd. Het nieuwgebouwde stadion is iets waar de inwoners van Lyon trots op kunnen zijn, vanwege de moderne tribunes en de grote capaciteit: 59.186 toeschouwers passen in het stadion, wat het stadion de op twee na grootste van Frankrijk maakt.


Interessante feitjes over Parc Olympique Lyonnais

Olympique Lyonnais speelde niet altijd in het Parc Olympique Lyonnais. Het eerste stadion van de club heette het Stade des Lumières en was misschien meer bekend als het Grande Stade de Gerland/Lyon. Olympique Lyonnais heeft hier gespeeld vanaf 1950 tot 2016, tot er een nieuw stadion werd geopend. Dit nieuwe stadion kwam er en zou het OL Land heten. In 2008 werden er plannen gemaakt voor het bouwen van een nieuw stadion, maar dit werd telkens verhindert door tegenstanders van het nieuwe stadion. Één van de redenen was dat het complex te duur zou kosten en dat bleek achteraf ook zo te zijn: het heeft 480 miljoen euro gekost om dit hypermoderne stadion te bouwen. In 2013 begon de bouw van het stadion en in 2016 werd de openingswedstrijd tegen Troyes gespeeld. Het stadion wordt nu al veel ingezet voor grote sportevenementen.


Parc Olympique Lyonnais bezoeken?

Het Parc Olympique Lyonnais is gelukkig goed bereikbaar vanaf het centrum van Lyon. Mocht je beschikking hebben van een eigen vervoersmiddel, dan ben je zo’n 17 minuten onderweg naar het stadion. Met het openbaar vervoer duurt het iets langer, maar het is hartstikke goed bereikbaar. Op deze website vind je alle opties om vanaf het centrum van Lyon naar het Parc Olympique Lyonnais te reizen. De website laat ook zien hoelang elke optie duurt en hoeveel geld het je ongeveer kost. Wil jij graag een wedstrijd van Olympique Lyonnais bezoeken in het prachtige Parc Olympique Lyonnais? Boek dan snel jouw voetbalreis naar Olympique Lyonnais en kijk je ogen uit in het stadion!

Keine Spiele gefunden

Bleiben Sie informiert