Estádio José Alvalade

Das Estádio José Alvalade ist ein Fußballstadion in Lissabon und bildet das Zentrum des Alvalade XXL-Komplexes, zu dem ein Einkaufszentrum, ein Kino und ein Museum gehören. Das Stadion beherbergt den portugiesischen Fußballverein Sporting Lissabon und bietet Platz für 50.095 Zuschauer. Durch die 5-Sterne-Einstufung der UEFA konnten mehrere UEFA-Spiele im Stadion abgehalten werden. Estádio José Alvalade ist eines der modernsten Stadien Europas.

Estádio José Alvalade: een geweldig stadion met sfeer

Met een classering van vijf-sterren door de UEFA werd het mogelijk gemaakt om meerdere UEFA-wedstrijden te laten plaatsvinden in het stadion en behoort Estádio José Alvalade tot één van de beste stadions van Europa. Het nieuwe Estádio José Alvalade werd geopend in 2003. De voorganger opende in 1956, maar er werd toestemming gegeven voor het bouwen van een nieuw stadion ter voorbereiding op het EK van 2004. Dit werd het zevende stadion van Sporting Lissabon en het werd vernoemd naar José Alvalade, de oprichter en het eerste lid van Sporting Lissabon.


Estádio José Alvalade geschiedenis

Het eerst zeer kleurrijke stadion – met stoeltjes in verschillende kleuren zodat het van veraf leek op een mozaïek kunstwerk en de felgele pilaren die het dak steunden – veranderde langzaamaan in het groene stadion dat het nu is. Het veld waarop werd gevoetbald, was jarenlang van slechte kwaliteit, waardoor het stadion toen nog een vier-sterren status kreeg. Het bestuur wilde daarom kunstgras aanleggen, maar dit ging helaas niet door vanwege de instelling van kunstlicht. Het vijf-sterren stadion heeft ook al een Champions League finale gehost. Hier zal het ongetwijfeld niet bij blijven, met zo’n goede beoordeling van UEFA! 


Bezoek het Estádio José Alvalade

Het Estadio José Alvalade is niet ver verwijdert van het centrum van Lissabon. Er is dan ook maar één manier om met het openbaar vervoer naar het Estádio José Alvalade te reizen. Stap in bus 767 bij het Colégio Militar en stap uit bij R. Prof. Fernando Fonseca. Vanaf hier moet je nog enkele minuten lopen naar het stadion. Het duurt in totaal 15 minuten om vanaf het centrum naar het stadion te reizen. Wil jij dit vijf-sterren stadion met eigen ogen bewonderen? Boek dan snel een voetbalreis naar Sporting Lissabon bij Number 1 Voetbalreizen!

Keine Spiele gefunden

Bleiben Sie informiert