Het Philips Stadion

Das Philips Stadium ist die Heimat von PSV. Das schöne, moderne Stadion befindet sich im Zentrum von Eindhoven und befindet sich noch immer an der gleichen Stelle wie bei der Gründung des Philips Sport Vereniging im Jahr 1913. Das Philips Stadion gilt als eines der schönsten Fußballstadien der Niederlande, was teilweise auf die Tribünen zurückzuführen ist. Ganz in der Nähe des Spielfelds befinden sich die ausgezeichneten Beleuchtungsanlagen und die hervorragenden Einrichtungen für Business und Presse. An den Spieltagen bietet das Stadion 35.000 Zuschauern Platz. Alle Sitze sind überdacht und beheizt.

Bezoek het Philips Stadion tijdens jouw voetbalreis

Toen PSV opgericht werd, speelden zij gelijk in het Philips Stadion dat toen bekend was als het Philips Sportpark. Het stadion is gebouwd in de buurt van het Philipsdorp. Dit is een wijk opgericht door Anton Philips om werknemers onderdak te bieden. Er werd ook een voetbalveld aangelegd waar de Philips-medewerkers konden spelen na het werk. Het Philips Elftal – voorganger van PSV – is hierdoor ontstaan. Een tribune werd gebouwd waar 550 mensen konden plaatsnemen om het Philips Elftal te zien spelen. Meerdere tribunes werden gebouwd, maar dit werd helaas verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een restauratie volgde en dit is uitgebouwd naar een stadion met een capaciteit van 36.500.


Technologische snufjes in Philips Stadion

Het Philips Stadion was het eerste Nederlandse stadion dat skyboxen in de tribunes had geïnstalleerd en 40 meter hoge schijnwerpers had neergezet in het stadion waardoor avondwedstrijden mogelijk werden. Het stadion wordt gekenmerkt door de vier open hoeken met constructies die lucht door kan laten stromen om het gras te laten ademen. Het stadion heeft verscheidene tribunes die voor verschillende doelgroepen dienen. Het Philips Stadion heeft namelijk speciale tribunes voor jongeren tot 16 jaar, voor mindervaliden en voor fans van het bezoekende team. Ook is er een ‘Family Corner’ waar ouders met kinderen tot 12 jaar plaats mogen nemen. Op deze manier kan iedereen een wedstrijd van PSV bezoeken!