Stade Vélodrome

Das Stade Vélodrome ist ein multifunktionales Stadion in Marseille, das hauptsächlich für die Heimspiele des französischen Fußballclubs Olympique de Marseille genutzt wird. Es ist das größte Stadion in Frankreich mit einer Kapazität für 67.000 Zuschauer. Das Stadion wurde im Jahr 1937 erbaut und funktioniert seit 1970 als Heimatfür den Verein Olympique Marseille.

Ontdek het multifunctionele Stade Vélodrome

Het stadion van Marseille heet officieel Orange Vélodrome vanwege sponsorrechten, maar onder de Franse bevolking staat het bekend als het Stade Vélodrome. Het stadion is getuige geweest van wereldse toernooien: er zijn twee wereldkampioenschappen gespeeld in het stadion, drie Europese kampioenschappen en een rugby wereldkampioenschap. Na zulke prachtige wedstrijden is het natuurlijk wel nodig om het stadion af en toe een goeie opknapbeurt te geven. Het stadion is drie keer flink gerenoveerd en gemoderniseerd, met name voor een groot evenement dat later in het stadion zou plaatsvinden.


Geschiedenis Stade Vélodrome

Bekende architect Henri Ploquin kreeg in 1935 de opdracht om een stadion te ontwerpen. In het stadion werden toentertijd vooral wielrenwedstrijden gehouden. Toen deze wedstrijden minder vaak begonnen voor te komen, zijn er tribunes om het veld heen gebouwd. Fans van Olympique de Marseille waren hartstikke blij met deze constructie, want meer supporters konden nu wedstrijden bezoeken. Dit was toen officieel nog niet het thuisstadion van l’OM. Tussen de oorlogen in vonden zij hun onderkomen in het Stade de L’Huveaune. Na de Tweede Wereldoorlog mochten zij hier niet blijven en heeft de gemeente van Marseille erin toegestemd dat de club in het Stade Vélodrome mocht spelen.


Het Stade Vélodrome bezoeken?

Het Stade Vélodrome is goed bereikbaar met het openbaar vervoer in Marseille. Vanaf het centrum van Marseille kun je met de trein of de bus naar het stadion reizen. Het duurt met de trein maar tien minuutjes en met de bus 13. Op deze website vind je alle informatie over welke trein of bus richting het stadion rijdt en waar je op- en uitstapt. Mocht je zin hebben in een kleine wandeling? Vanaf het centrum duurt het ongeveer 40 minuten om naar het Stade Vélodrome te lopen. Zorg er wel voor dat je ver van tevoren naar het stadion vertrekt, want het kan druk zijn in de stad op wedstrijddagen. Wil jij graag het Stade Vélodrome bezoeken tijdens een wedstrijd van L’OM? Boek dan snel jouw voetbalreis naar Olympique Marseille!

Keine Spiele gefunden

Bleiben Sie informiert