Weserstadion

Das Weser-Stadion ist ein Multifunktionsstadion in Bremen. DAs Stadion ist die Heimstätte des deutschen Fußballvereins Werder Bremen. Im Weser-Stadion, das nur einen Kilometer außerhalb der Innenstadt liegt, finden jedes Jahr außerdem viele Konzerte großer Künstler und verschiedene weitere Veranstaltungen statt.

Das Stadion wurde 1947 eröffnet und mehrfach renoviert. Im Jahr 2008 wurde das Stadion komplett umgebaut. Die aktuelle Kapazität beträgt 42100.

Ontdek de sfeer in Weserstadion tijdens voetbalreis

Het stadion werd geopend in 1947 en is al meerdere malen gerenoveerd. In 2008 werd het stadion volledig herbouwd en dit kostte 76,5 miljoen euro. Dit is niet de enige renovatie die de club zoveel geld heeft gekost. In 1926 heeft ABTS 1891 Bremen – de club die destijds in het stadion speelde – het stadion ook laten renoveren met als gevolg dat de club drie jaar later failliet raakte. Toen heeft Werder Bremen het stadion overgenomen en ook Bremen SV heeft enkele jaren gebruik gemaakt van het stadion. De huidige capaciteit is 42.800 en het stadion is vernoemd naar de rivier die langs het stadion stroomt. Ook zijn er gebouwen aan het stadion gebouwd die voornamelijk dienen als kantoren. Er zijn zonnepanelen op het dak van het stadion geplaatst, maar de uitbreiding van 50.000 is helaas nooit doorgegaan vanwege een tekort aan financiële middelen.


Weserstadion bezoeken

Er is een vrij simpele manier om vanuit het centrum van Bremen bij het Weserstadion te komen. Vanaf station Bremen Obernstrasse kun je met tram drie richting Weserwher naar het Weserstadion reizen. Dit duurt maar 20 minuten en je loopt vervolgens het stadion tegemoet. Heb je een eigen vervoersmiddel tot je beschikking? Vanaf het centrum van Bremen rijd je binnen tien minuten naar het stadion. Een andere optie is te voet. Het duurt een klein halfuurtje om vanuit het stadscentrum naar het Weserstadion te lopen. Mocht de zon schijnen en je hebt wel even zin in een kleine wandeling, dan is dit een uitstekend alternatief. Wil jij dit levendige stadion in Bremen bezoeken? Boek dan jouw voetbalreis naar Werder Bremen bij Number 1 Voetbalreizen!

Keine Spiele gefunden

Bleiben Sie informiert