AFAS Stadion

Het AFAS-Stadion Achter de Kazerne is de thuisbasis van KV Mechelen en heeft een capaciteit van 16.672. Wil je meer weten over het AFAS-Stadion? Lees dan snel verder!

Het bijzondere AFAS-Stadion Achter de Kazerne

Het stadion heeft haar naam te danken aan de militaire kazerne die vroeger naast het stadion stond. KV Mechelen speelt in het stadion sinds 1911. Het AFAS-Stadion bouwde langzaamaan uit tot een echt stadion waar supporters een klein bedrag moesten betalen om een voetbalwedstrijd van KV Mechelen te bekijken. Toen de club net begon te spelen op de locatie van het stadion promoveerde het voor het eerst naar de Eerste Klasse. Het AFAS-Stadion wordt daarom nog altijd beschouwd als heilig onder supporters. Toch zijn er vaak wensen geweest voor het bouwen van een nieuw stadion, maar deze zijn nooit doorgevoerd vanwege financiële problemen. In plaats daarvan vonden er grootschalige renovaties plaats en is de club hartstikke tevreden met het stadion.


Het AFAS-Stadion Achter de Kazerne bezoeken?

Het AFAS-Stadion ligt vrij dicht bij het stadscentrum van Mechelen. Met de auto duurt het maar zeven minuutjes om het stadion te bereiken. Gezien de korte afstand van 1,4 kilometer tussen het stadscentrum en het stadion zou je ook kunnen lopen. Dit duurt iets langer dan een kwartier en je hebt geen last van verkeer. Mocht je toch liever met het openbaar vervoer naar het stadion reizen, dan kun je vanaf Mechelen Biest op de bus stappen naar Mechelen Caputsteenstraat. Je kunt ook opstappen bij Mechelen Wollemarkt en vervolgens uitstappen bij Mechelen Van Hoeystraat. Bij beiden opties zit je maar één minuut in de bus, en de rest moet je lopen naar het stadion, dus dat is niet echt de moeite waard. Ga jij binnenkort het AFAS-Stadion Achter de Kazerne bezoeken tijdens een thuiswedstrijd van KV Mechelen? Dan ga je gegarandeerd een geweldige tijd tegemoet!